Oosterse garnalensoep met gember, limoen en chilipeper
Oosterse garnalensoep met gember, limoen en chilipeper
Voor 4 personen
- 1 l kippenbouillon
- 2 preien, kleingesneden
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 cm verse gember, geraspt
- ½ rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringetjes
- sap van 2 limoenen
- 20 rauwe scampi’s, gepeld, darmkanaal verwijderd en middendoor gesneden
- klein handje koriander, kleingesneden
- 2 tomaten, zaadlijst verwijderd en in blokjes
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook.
- Voeg de prei, sojasaus, gember, chilipepers en het limoensap toe en laat 1 minuut trekken.
- Roer de scampi’s door de bouillon en laat ze in ca. 1 minuut roze en net gaar worden.
- Roer de koriander en de tomaat erdoor en serveer meteen.