Oosters hapje met kip en paksoi
Oosters hapje met kip en paksoi
- 100 g kipfilet, in reepjes gesneden
- zout
- 1 eetl olijfolie
- 1/2 paksoi, in reepjes gesneden
- 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
- 1 lente-ui, kleingesneden
Voor de dressing
- 2 eetl sojasaus
- 1 eetl zoete ketjap
- 1 eetl balsamicoazijn
- 3 eetl gembersiroop
- 4 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, heel fijngehakt
- sap van 1 citroen
- 1/2 bosje bieslook, fijngesneden
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
- Bestrooi de kip licht met zout en bak de filet in de olie gaar.
- Roer de warme kipfilet door de dressing en laat het vlees 30 minuten marineren.
- Roerbak de paksoi, tomaat en lente-ui 1 minuut en blus de groenten af met een beetje dressing.
- Verdeel de groenten over kleine bordjes. Leg de kip op de groenten en giet de dressing er overheen.