Noord-Afrikaanse bonensalade met paprika en brood
Noord-Afrikaanse bonensalade met paprika en brood
Voor 2 tot 4 personen
- Rode paprika, in reepjes
- Tomaat, 1, in stukjes (vocht opvangen)
- witte bonen (potje 360 g, Ekoplaza) afgespoeld en uitgelekt
- bosuitjes 2 à 3, in dunne ringetjes
- citroensap 1 eetl
- olijfolie 3 eetl
- knoflook 1 teentje, geperst
- gemalen komijn ½ theel
- paprikapoeder ½ theel
- munt en peterselie handvol, fijngehakt + beetje extra, grof gehakt voor garnering
- zout en peper
- brood (bijv. pita) voor erbij Brood niet toegevoegd aan de berekening
Bereiding
- Schep de bonen, paprikareepjes en bosuitjes in een schaal.
- Maak met de staafmixer een dressing van het eventuele afsnijdsel van het tomatenvruchtvlees, het opgevangen tomatensap samen met het citroensap, olijfolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, munt en peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Giet de dressing over het bonenmengsel en schep door elkaar. Garneer met extra kruiden en serveer met brood.