Luxe rodekoolstamppot met feta en champignonsaus
Luxe rodekoolstamppot met feta en champignonsaus
Voor 4 personen
- 2 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 kleine rodekool, in fijne reepjes
- 200 ml rode wijn
- 2 eetl rode wijnazijn
- 3 goudrenetten, geschild en in stukjes
- 2 blaadjes laurier
- 100 g rozijnen
- 3 kruidnagels
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 400 ml (groente)bouillon of water
- scheutje (plantaardige) melk
- zout en peper
- 200 g champignons, grof gesneden
- 200 ml crème fraiche
- 100 feta, grof geraspt
Bereiding
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui samen met de rodekool tot de ui glazig is. Blus af met de wijn en rode wijnazijn. Breng aan de kook en leg er de stukjes appel, laurier, rozijnen en kruidnagels op. Laat op laag vuur, met deksel op de pan, in ±30 minuten gaar worden.
- Kook intussen de aardappels gaar in bouillon of water (±15-20 minuten). Giet af.
- Laat de gare rodekool uitlekken en haal de laurier en kruidnagel eruit. Schep de afgegoten aardappels erbij en stamp alles, met een scheutje (plantaardige) melk, goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de rest van de olie in een pan en bak de champignons rondom bruin. Bestrooi met zout en peper en roer de crème fraîche erdoor.
- Maak met een ring of steker op vier bordjes een taartje van rodekoolstamppot, verdeel de feta erover en schep de champignonsaus eromheen.