Linzensoep met bloemkool en tomaat
Linzensoep met bloemkool en tomaat
Ingrediënten
- 1 eetl olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 rode peper, zaadlijsten en zaadjes verwijderd, in stukjes
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 2 wortels, in plakjes
- 2 theel Ras-el-hanout
- 1 l groentebouillon
- 200 g tomatenblokjes
- 100 g gedroogde rode linzen (of uit blik)
- 100 g kikkererwten
- 1/2 bloemkool, in roosjes
- 4 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
- 1 citroen, uitgeperst
- zout
- TOPPING: 1 bosui, in ringetjes
Bereiding
- Fruit ui, knoflook en rode peper in de olie. Bak de wortel en bleekselderij mee.
- Voeg de Ras-el-hanout toe. Voeg vervolgens de bouillon, tomatenblokjes, linzen en kikkererwten toe. Roer goed door en voeg het citroensap en een beetje zout toe.
- Voeg de bloemkool en de zongedroogde tomaatjes toe.
- Laat 20 minuten zachtjes koken, bij linzen uit blik tot de bloemkool gaar is.