Kwarktaart met zomerfruit
Kwarktaart met zomerfruit
Voor 12 personen
- 100 g pecannoten
- 75 g dadels, zonder pit
- 1 eetl kokosolie
- 50 g geraspte kokos
- 250 g aardbeien uit de vriezer
- 500 g magere kwark (Weerribben Zuivel), op kamertemperatuur
- 200 ml slagroom
- versgeperst sap van 1 sinaasappel
- 9 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
- 2 theel vanillepoeder (potje) of het merg uit 1 vanillestokje
- 3 eetl vloeibare honing
- fruit naar keuze, zoals kiwi en (bloed)sinaasappels
- ook nodig: springvorm van 18-20 cm Ø, licht ingevet en de bodem bekleed met bakpapier
Bereiding
- Maak de bodem door de pecannoten met de dadels, kokosolie en geraspte kokos te mengen in een keukenmachine. Druk dit ‘deeg’ uit op de bodem van de springvorm.
- Bedek met de aardbeien.
- Schep de kwark in een kom. Klop de slagroom stijf in een andere kom. Verwarm het sinaasappelsap en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Laat even afkoelen, en roer dan door de kwark. Voeg het vanillepoeder en de honing toe en meng de slagroom er luchtig door. Verdeel over de taartbodem en laat 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer de taart met kiwi en sinaasappel.