Kruidige sperziebonen met rode paprika
Kruidige sperziebonen met rode paprika
Voor 4 personen
- 200 g sperziebonen
- 1 eetl witte wijnazijn
- sap van 1 limoen
- 2 eetl olijfolie
- zout en peper
- 1 eetl fijngesneden koriander
- flinke handvol rucola
- 1 rode paprika, in reepjes
- 100 g walnoten, grof gehakt
- 2 eetl verse munt, grof gesneden
Bereiding
- Snijd het topje van de sperziebonen en kook ze beetgaar in ruim kokend water (ca. 5 minuten, controleer door te proeven). Spoel de beetgare boontjes direct af met ijskoud water zodat ze hun frisse groene kleur behouden.
- Meng ondertussen azijn en limoensap door elkaar in een grote schaal en voeg langzaam en al kloppend, de olijfolie toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Schep de boontjes, koriander, rucola, paprika, walnoten en munt door de dressing en verdeel de salade over 4 borden.