Komkommersoep met pasta en worst
Komkommersoep met pasta en worst
Voor 4 personen
- 2 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 theel oregano
- 1 l groentebouillon, vers of van een blokje
- 150 g pasta, bijvoorbeeld orechiette
- 8 plakjes cervelaat of salamiworst
- 4 eetl zwarte olijven, in plakjes
Bereiding
- Verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de komkommer en oregano toe en bak kort mee.
- Voeg vervolgens de groentebouillon en de pasta toe en laat het geheel 8 tot 10 minuten doorkoken.
- Pureer grof met een staafmixer.
- Top met worst en de olijven en verwarm nog even.
Tip: Maak van de overgebleven olijven een tapenade met olijfolie, lepeltje mosterd, knoflook en 1 ansjovisje en besmeer hier geroosterd stokbrood mee als crostini.