Kippensoep met Chinese kool en taugé
Kippensoep met Chinese kool en taugé
Voor 2 personen
- 1 kipfilet (circa 200 g)
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 stukje gember, geschild en in stukjes
- 1 rode peper, zaadlijsten en zaadjes verwijderd, in ringetjes
- 500 ml kippenbouillon, vers of van een half blokje
Topping
- 50 g gekookte zilvervliesrijst
- 1 hardgekookt ei, gehalveerd
- ca ½ Chinese kool, in reepjes
- 2 bosui, in ringetjes
- Klein handje taugé (ca. 15 g)
- Peper, gemalen
Bereiding
- Leg de kip in een pan, voeg knoflook, gember en rode peper toe en giet de bouillon erover. Breng aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur koken.
- Neem de kip uit de pan en zeef de bouillon. Snijd de kip in stukjes en doe terug in de bouillon.
- Verdeel de soep over 2 kommen en top met rijst, Chinese kool, taugé en ei. Bestrooi met de bosuitjes en maal er wat peper over.
Liever geen kip? Maak dan de bouillon zonder kip en voeg daarna 200 g zwarte bonen toe.