Terug Lees dit artikel

Jachtschotel van bataat met jackfruit, zuurkool, appel en ananas

Jachtschotel van bataat met jackfruit, zuurkool, appel en ananas


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pluk de jackfruit uit elkaar en bestrooi met boekweitmeel, peper en zout.
  3. Bak de sjalotten, knoflook en rode peper in kokosolie. Voeg de pulled jackfruit toe en bak mee.
  4. Roer de tomatenpuree en de groentebouillon erdoor. Voeg tot slot de gemberontbijtkoek toe en laat nog even sudderen.
  5. Kook ondertussen de bataten (of aardappels) gaar en stamp met wat olie tot een puree. Voeg flink wat peper toe.
  6. Leg de zuurkool onderin een ovenschaal en bedek met schijfjes appel en ananas. Schep het jackfruitmengsel erop en dek af met de puree.
  7. Bestrooi met paneermeel en kaas, druppel er olie over en zet 15-20 minuten in de oven tot er een lichtbruin korstje op zit.



Dit artikel delen?