Terug Lees dit artikel

Jachtschotel

Jachtschotel


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bestrooi het vlees met bloem. Verhit de helft van de boter en het spekvet in een pan en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin.
  3. Voeg de ui en appel toe en laat deze verkleuren in het vet.
  4. Roer de kruidnagels, laurier, jeneverbessen, zilveruitjes en een beetje peper en zout erdoor en schenk de wijn erover. Roer alles goed door elkaar, dek de pan af en laat alles op laag vuur ongeveer 3 uur stoven. Voeg als het te droog wordt heet water toe.
  5. Schep het vlees, de uien en het stoofvocht vervolgens in een ovenschaal en bedek met een laagje aardappelpuree. Bestrooi met beschuitkruim en verdeel de rest van de boter over de schaal.
  6. Laat ongeveer 15 minuten in de oven garen totdat de jachtschotel een goudbruin korstje heeft.


Bereid het eens anders:
Tegenwoordig kijken (groot)ouders vaak misprijzend als de helft van het eten weer in de vuilnisbak belandt. Vroeger werd niets weggegooid, maar hadden ze kliekjesdag. De jachtschotel is een luxe uitvoering van deze dag, als er wel eens vlees en aardappels waren overgebleven. Voordat je het vlees met de aardappelpuree bedekt kun je nog 1 eetlepel mosterd, 1 takje tijm, 1 foelie blaadje en 200 gram paddenstoelen (gehalveerd) door het vlees scheppen.Dit artikel delen?