Pittige groentenwokschotel
Pittige groentenwokschotel
Voor 2 personen
- 100 g (volkoren) wilde rijst
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 eetl kokosolie
- 1/2 rode peper, zonder zaadlijsten, in reepjes
- 1 cm gember, geschild, in reepjes
- ½ eetl currypasta naar smaak (groen, geel of rood)
- 1 zoete aardappel, geschild, in blokjes
- ¼ pompoen, geschild in blokjes
- 125 g champignons, in schijfjes
- 2 preien, gewassen, in dunne ringen
- 50 -75 ml kokosmelk
- 50 g cashewnoten, even geroosterd
- Paar blaadjes koriander (optioneel
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de ui en knoflook in de kokosolie, voeg de rode peper en de gember toe.
- Voeg de ½ eetl currypasta toe en fruit even mee. Roer er dan de zoete aardappel, pompoen, champignons door en wok op hoog vuur. Blus af met de kokosmelk. Voeg iets extra toe als je het te pittig vindt.
- Wok vlak voor de aardappel en pompoen gaar zijn de prei even mee.
- Garneer met cashewnoten en eventueel koriander en serveer met rijst.