Verse tomatensoep met orecchiette
Verse tomatensoep met orecchiette
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes
- 1 teentje knoflook, geplet
- 1 kg rijpe tomaten, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
- 1 l groentebouillon
- 100 g orecchiette of andere kleine pasta
- ciabatta, voor erbij
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, samen met de bleekselderij en de knoflook, tot de ui glazig is.
- Voeg de gehakte tomaten toe en fruit al omscheppend nog 1 minuut.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Temper het vuur en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken zonder deksel op de pan.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Passeer door een zeef en breng opnieuw aan de kook.
- Voeg de orecchiette toe en laat enkele minuten zachtjes doorkoken tot de pasta al dente is. Serveer met ciabatta.