Terug Lees dit artikel

Orzo-salade met tomaatjes en verse tuinkruiden

Orzo-salade met tomaatjes en verse tuinkruiden


Voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud af.
  3. Leg ondertussen de gesneden trostomaten naast elkaar op de ene helft van een beklede bakplaat en bestrooi ze met de suiker, zout en peper. Sprenkel er de balsamico en een beetje olijfolie erover. Zet de bakplaat in de oven.
  4. Neem de bakplaat na 20 minuten uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200°C. Leg de helft van de Wild Wonders-tomaten op de lege helft van de bakplaat, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel met wat olijfolie. Zet de bakplaat nog 12 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
  5. Meng in een grote schaal de orzo met de geroosterde tomaten inclusief sap, de verse kruiden, knoflook en de rest van de Wild Wonders-tomaatjes. Breng naar wens op smaak met nog wat zout, peper en olijfolie.