Curry met spruitjes, courgette en tofu wokblokjes chili
Curry met spruitjes, courgette en tofu wokblokjes chili
Voor 4 personen
- scheut plantaardige olie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 cm verse gember, geraspt
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 theel chilipoeder
- 1 eetl Thaise groene currypasta
- 500 g courgette, in plakjes
- 300 g schoongemaakte spruitjes, doormidden gesneden
- 2 tomaten, in repen
- 2 theel fenegriekzaad
- optioneel: 200 ml kokosmelk
- 1 pakje tofu wokblokjes mild chili
- handje verse koriander, fijngehakt (optioneel)
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de ui met de gember, knoflook, chilipoeder en currypasta. Voeg alle groenten toe en het fenegriekzaad en roerbak op hoog vuur ca. 5-7 minuten. Giet er naar wens de kokosmelk bij.
- Bak in een andere pan intussen de tofu wokblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ze door de groentecurry.
- Garneer eventueel met verse koriander en serveer met rijst of quinoa.