Courgettekoekjes met kaas
Courgettekoekjes met kaas
Voor 4 personen
- 1 kleine stevige courgette, geschild
- 40 g oude kaas, geraspt
- 1 ui, gesnipperd
- 3 eetl zelfrijzend bakmeel
- 2 eetl peterselie, fijngehakt
- 1 ei
- 2 eetl olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Rasp de courgette. Druk de rasp uit in een zeef zodat het zo min mogelijk vocht bevat.
- Meng de courgetterasp met de kaas, ui, zelfrijzend bakmeel en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer het ei door het mengsel.
- Verhit de olijfolie in een bakpan en schep dan kleine porties van het beslag in de pan. Druk ze voorzichtig plat met de achterkant van een lepel.
- Bak de koekjes in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Herhaal dit met de rest van het beslag.