Gegrilde Chinese kool met ansjovisboter
Gegrilde Chinese kool met ansjovisboter
Voor 4 personen
- 125 g boter, op kamertemperatuur
- 50 g ansjovisfilets
- 1 sjalot, fijngehakt
- 2 eetl fijngehakte peterselie
- peper en zout
- 1 Chinese kool, in ca. 8 parten gesneden
Bereiding
- Pureer de ansjovis in de keukenmachine of met een vork. Voeg de boter toe en laat even draaien tot de boter luchtig is. Roer met een lepel de fijngehakte sjalot, 1 eetlepel van de peterselie, peper en zout (niet veel: de ansjovis is ook zout) door de boter.
- Leg de parten kool op de barbecue. Gril mooi bruin aan beide kanten. Bestrijk tijdens het grillen met ansjovisboter. Laat de kool niet te lang op de barbecue liggen: als de boter tussen de blaadjes gesmolten is, mag de kool ervan af.
- Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie.