Terug Lees dit artikel

Bulgur met geroosterde bospeen en geitenkaas

Bulgur met geroosterde bospeen en geitenkaas


Voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Klop de olie, honing, gember, rasp en sap van limoen door elkaar en meng de wortels door dit mengsel. Rooster in een ovenschaal in ± 30 minuten (beet)gaar.
  3. Verwarm intussen een lepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook en de kurkumarasp rustig zacht en glazig (niet bruin). Haal van het vuur.
  4. Kook de bulgur zoals op de verpakking staat aangegeven en laat uitlekken.
  5. Haal de wortels uit de oven, zet op zeef en vang het vocht op.
  6. Roer het wortelbakvocht en de gebakken ui-knoflook door de bulgur.
  7. Verdeel over 4 borden en schep de wortel erop. Leg er stukjes geitenkaas op en bestrooi met peterselie.