Terug Lees dit artikel

In earl grey thee gestoomde zalm met gepofte aardappel en paksoi

In earl grey thee gestoomde zalm met gepofte aardappel en paksoi


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Besprenkel de aardappels licht met olijfolie en wat zout. Leg ze op een bakplaat en pof in ca. 60 minuten gaar.
  3. Bereid de zalm en de paksoi als de aardappels bijna gaar zijn: zet een stoommand klaar die op een kookpan past. Breng in die pan een goede laag water aan de kook met de losse thee erin. Bestrijk de velkant van de zalmmoten met olijfolie. Leg de moten naast elkaar in de stoommand met de velkant onder. Bestrooi de zalm met zout en peper en stoom in ± 5 minuten mooi rosé.
  4. Verhit intussen voor de paksoi een wok en voeg een klein scheutje olie toe. Roerbak de knoflook, maar kleur niet bruin. Voeg van de paksoi de witte reepjes toe en roerbak heel even op hoog vuur. Doe de reepjes blad erbij en roerbak nog een minuutje tot de blaadjes net geslonken zijn. Schenk de oestersaus erbij en breng op smaak met peper.
  5. Verdeel de paksoi over de borden en plaats de zalm erbovenop. Leg de opengesneden pofaardappels erbij en schep in elke aardappel en lepel zure room en een lepel zeewier-tartaar.



Dit artikel delen?