250 g pastinaak (diabeten en mensen met overgewicht gebruiken liever geen aardappelen, maar alleen de zoete aardappel en pastinaak)
1 à 2 tenen knoflook
eventueel 500 g aardappelen (maar nodig is dit niet voor een heerlijke stampot)
scheut (koolzaad)olie
5 ml kokosolie
kurkuma
kerrie
biologisch kruidenzout
peper en zout
Bereiding
Kook de wortelen, uien, zoete aardappel, pastinaak, knoflook en (eventueel) de aardappelen in water met kruidenzout / bouillonpoeder.
Giet af en bewaar een beetje van het kookvocht. Stamp alles en doe het kooknat, de koolzaad- en kokosolie erdoor. Voeg daarna de kurkuma en de kerrie toe. Breng lekker pittig op smaak, anders is het snel wat te zoet.
Serveer met in wat kokosolie gebakken vlees of quorn of geroosterde zonnebloempitten.
Tip: Wil je heel gezond bezig zijn? Pers dan een beetje knoflook op het laatst door de hutspot. Een andere optie is de knoflook met het gehakt- of quornmengsel mee laten bakken of mee roosteren met de zonnebloempitten.