Hete bliksem
        
    
    
                    Hete bliksem
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 300 g gerookt spek
 
                    	        - 1 kg aardappels, geschild en in stukjes
 
                    	        - 500 g zoete appels, geschild, klokhuizen verwijderd en in vieren
 
                    	        - 500 g zure appels, geschild, klokhuizen verwijderd en in vieren
 
                
                    
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Kook het spek 30 minuten in ruim kokend water. 
 
                    		                    	        - Voeg de aardappels toe, leg de zoete appels erop en verdeel hierover de zure appels. Kook alles in circa 20 minuten gaar. Giet af. 
 
                    		                    	        - Haal het spek uit de pan en snijd het in plakken. 
 
                    		                    	        - Stamp de afgegoten aardappels en de appels door elkaar, leg het spek er bovenop en serveer het goed heet.