Terug Lees dit artikel

Biologische broccoli van De Heerlijke Oogst

Biologische broccoli van De Heerlijke Oogst


In de vruchtbare zandgronden van de Brabantse Kempen teelt jonge ondernemer Joost van den Oetelaar zijn geliefde preien, broccoli en diverse andere vollegrondsgroenten. De preien van Joost hebben we al een paar keer gehad in de tas. Nu kunnen we genieten van de broccoli.



Biologisch telen is een passie

Heerlijke Oogst is opgericht door Joost van den Oetelaar op 19 jarige leeftijd. Op dat momenten studeerde hij nog tuinbouw en akkerbouw aan de Hogeschool van Den Bosch. Peulen en sugar snaps waren de eerste groenten die Joost begon te telen. Vier jaar later breidde hij uit met broccoli, prei, andijvie, Chinese kool en diverse slasoorten. Ondertussen was het bedrijf uitgegroeid naar 30 ha grond. Alle groenten worden op een biologische wijze geteeld. ´Als biologisch teler ben je altijd met het klimaat en de natuur om je heen bezig. Je denkt voortdurend vooruit zodat problemen die door het klimaat en de natuur worden veroorzaakt, preventief kunnen worden aangepakt om de schade te minimaliseren of te voorkomen. Door goed met je grond om te gaan, samen te werken met de natuur en slim na te denken over diverse teeltbehandelingen kom je enorm ver.´


´Biologisch telen is echt mijn passie.´


Ruimte en tijd voor goede kwaliteit

Om alle groenten zo authentiek mogelijk te laten zijn, is het belangrijk om op een natuurlijke wijze te werken om zo tot het gewenste eindresultaat te komen. ´Het is belangrijk daar naartoe te streven, maar vooral niet te vergeten dat het gewas de kans en de ruimte en tijd moet krijgen om naar dat eindresultaat toe te kunnen groeien.´ Dit doet Joost samen met zijn team van medewerkers die goed op elkaar zijn ingespeeld. Iedereen in het team streeft elke dag weer naar het beste resultaat. En zo zorgen ze ervoor dat ze hun naam eer aandoen. ´Heerlijke Oogst staat namelijk voor Heerlijk, Eerlijk en Oogsten.´



Superfood broccoli

Broccoli is zo gezond, dat het een superfood wordt genoemd. Dat is geheel terecht want deze groenten zit bommetje vol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het bevat zelfs meer nutriënten dan de meeste andere groenten. Klink indrukwekkend hè?

Een unieke stof in broccoli is sulforafaan. Deze stof zorgt ervoor dat onze lichaamscellen optimaal kunnen functioneren. Dit kan de kans op kanker aanzienlijk verlagen. Daarnaast beschermt de stof onze bloedvaten waardoor de kans op hart- en vaatzieken ook verkleind.


Dit artikel delen?