Terug Lees dit artikel

Hapje van wortelkrullen met rucolapesto

Hapje van wortelkrullen met rucolapesto


Voor 8 hapjes


Bereiding

  1. Schaaf de wortel in lange linten met een dunschiller.
  2. Stoom deze in een mandje in 5 min gaar.
  3. Pureer voor de pesto met de staafmixer de rucola, knoflook, amandelen en parmezaan met de helft van de olijfolie. Roer er dan zoveel olijfolie door tot je een vrij gladde pesto hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg op elke lepel enkele blaadjes rucola, drapeer daarop een wortellint en schep een beetje rucolapesto in het midden. Garneer met geschaafde amandelen.


Amandelen roosteren

Amandelen - maar ook andere noten - kunnen zowel in de koekenpan als in de oven worden geroosterd.
Koekenpan: strooi de amandelen in de droge pan en verwarm ze op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Schud de pan tijdens het roosteren regelmatig.
Oven: spreid de amandelen uit over de bakplaat en bak ze goudbruin in ca. 5 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven van 175°C.



Dit artikel delen?