Gevulde tomaten met spinazie en ei uit de oven
Gevulde tomaten met spinazie en ei uit de oven
Voor 4 personen
- 4 vleestomaten, kapje eraf en uitgehold (uitholsel fijnsnijden en laten uitlekken in zeef/vergiet)
- zout en peper
- 1 eetl olie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ansjovisfilet
- 100 g spinazie, gehakt
- 4 eieren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
- Verwarm de olie in een pan en bak de knoflook en ansjovis al roerend tot de ansjovis is opgelost.
- Roer de spinazie erdoor en laat snel slinken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Schep de spinazie bij het tomatenuitholsel in de zeef en druk het vocht eruit. Vul de tomaten tot de helft met dit mengsel en zet ze in een ovenschaal.
- Breek in iedere tomaat een ei en bestrooi met peper en zout. Zet de schaal in de oven tot de eieren gestold zijn (± 25 minuten).