Gevulde cavolo nerorolletjes
Gevulde cavolo nerorolletjes
Voor 2-4 personen
- 1 bosje cavelo nero, gewassen en zonder steel
- 200 g zilvervliesrijst, afgekookt
- 1 eetl tomatenpuree
- 3 eetl zongedroogde tomaat, fijngehakt
- 3 eetl zwarte olijven, fijngehakt
- 1 eetl majoraan
- 1 st rode ui, gesnipperd
- 2 eetl olijfolie
- citroen sap en rasp van de schil
- zout en zwarte peper, gemalen
Bereiding
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook en blancheer de cavolo nero ca. 3 minuten. Haal de cavolo nero uit de pan en spoel het koud, dep ze droog. Snijd evt. de uitstekende nerf van het blad weg.
- Fruit in een pan met olijfolie de rode ui aan, voeg de tomatenpuree toe en blijf ca. 2 minuten roeren. Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, majoraan en zilvervliesrijst toe en bak het kort aan. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met de citroen, zout en peper.
- Leg de rijstvulling in het midden van de cavolo nero en rol de kool richting de stengel op. Leg de rolletjes in een diepe pan tegen elkaar, voeg water toe totdat ze onderstaan. Leg een (te) kleine deksel in de pan zodat de rolletjes onder water blijven staan. Verhit de pan op laag vuur ca. 5 minuten en serveer.