Terug Lees dit artikel

Gevulde avocado’s

Gevulde avocado’s


Voor het gerecht


Voor de sinaasappeldressing


Voor de garnalen


Bereiding sinaasappeldressing

  1. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Bewaar de partjes.
  2. Maak een dressing door het sap met 1 eetl olijfolie te mengen. Voeg de rode peper toe en breng op smaak met peper en zout.


Bereiding garnalen

  1. Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.
  2. Bak de garnalen met het sjalotje en de knoflook in 1 eetl olijfolie. Haal ze van het vuur en blus met de citroenpartjes en het citroensap. Voeg zout en peper toe.


Bereiding avocado’s

  1. Leg blaadjes sla op 2 borden. Snijd de avocado’s in tweeën, verwijder de pitten en verdeel de helften over de borden.
  2. Vul de ene avocadohelft met de sinaasappelpartjes en de dressing en strooi er de gehakte hazelnoten over. Vul de andere helft met de garnalen en bestrooi deze met bosui.



Dit artikel delen?