Gevulde avocado’s
Voor het gerecht
- hart van 1 krop sla
- 2 avocado’s
- 1 eetl geroosterde hazelnoten, gehakt
- 1 eetl bosui, in ringetjes gesneden
Voor de sinaasappeldressing
- 1 sinaasappel
- 1 eetl olijfolie
- 1 rode peper, ontdaan van zaadjes en gehakt
- (zee)zout en (versgemalen zwarte) peper
Voor de garnalen
- 6 rauwe garnalen, gepeld
- 1 citroen
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 knoflookteentje, gehakt
- 1 eetl olijfolie
- (zee)zout en (versgemalen zwarte) peper
Bereiding sinaasappeldressing
- Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Bewaar de partjes.
- Maak een dressing door het sap met 1 eetl olijfolie te mengen. Voeg de rode peper toe en breng op smaak met peper en zout.
Bereiding garnalen
- Schil de citroen tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op.
- Bak de garnalen met het sjalotje en de knoflook in 1 eetl olijfolie. Haal ze van het vuur en blus met de citroenpartjes en het citroensap. Voeg zout en peper toe.
Bereiding avocado’s
- Leg blaadjes sla op 2 borden. Snijd de avocado’s in tweeën, verwijder de pitten en verdeel de helften over de borden.
- Vul de ene avocadohelft met de sinaasappelpartjes en de dressing en strooi er de gehakte hazelnoten over. Vul de andere helft met de garnalen en bestrooi deze met bosui.