Gevulde auberginerolletjes op 2 manieren
Ingrediënten Midden Oosten
- 1 citroen
- 1 aubergine
- citroensap
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 1/2 rode peper
- 2 gedroogde abrikozen
- 100 g feta
- verse munt
- verse bladpeterselie
- zout en peper
Bereiding Midden Oosten
- Rasp de schil van 1 citroen vrij grof.
- Kook de rasp heel kort in een laagje water.
- Bak een in dunne, lange plakken gesneden aubergine, besprenkeld met citroensap, in olie gaar maar nog stevig.
- Haal uit de pan en bak in dezelfde pan 2 gesnipperde teentjes knoflook, 1 gesnipperd sjalotje, ½ rode peper zonder de zaadjes en 2 gehakte en gedroogde abrikozen glazig.
- Laat een beetje afkoelen en vermeng er 100 g verkruimelde feta, 4 gehakte blaadjes munt en 1 takje bladpeterselie door.
- Bestrooi met zout en peper en rol dit mengsel in de aubergineplakjes (snijd ze eventueel in de lengte doormidden om smallere rolletjes te maken).
- Bestrooi met extra peterselie.’
Ingrediënten Mediterraan
- 1 aubergine
- 1 courgette
- olijfolie
- 50 g geroosterde paprikarepen
- 125 gram mozzarella
- verse basilicum
Bereiding
- Bak een in lange, dunne plakken gesneden aubergine en 1 courgette in de olie tot ze gaar zijn maar nog wel stevig.
- Haal uit de pan en bestrooi met zout en peper. Laat afkoelen.
- Beleg de plakken aubergine met dunne laagjes courgette, geroosterde paprikarepen (50 gram), plakjes gesneden mozzarella (125 gram) en blaadjes basilicum. Rol op.