Terug Lees dit artikel

Gevulde auberginerolletjes op 2 manieren

Gevulde auberginerolletjes op 2 manieren


Ingrediënten Midden Oosten


Bereiding Midden Oosten

  1. Rasp de schil van 1 citroen vrij grof.
  2. Kook de rasp heel kort in een laagje water.
  3. Bak een in dunne, lange plakken gesneden aubergine, besprenkeld met citroensap, in olie gaar maar nog stevig.
  4. Haal uit de pan en bak in dezelfde pan 2 gesnipperde teentjes knoflook, 1 gesnipperd sjalotje, ½ rode peper zonder de zaadjes en 2 gehakte en gedroogde abrikozen glazig.
  5. Laat een beetje afkoelen en vermeng er 100 g verkruimelde feta, 4 gehakte blaadjes munt en 1 takje bladpeterselie door.
  6. Bestrooi met zout en peper en rol dit mengsel in de aubergineplakjes (snijd ze eventueel in de lengte doormidden om smallere rolletjes te maken).
  7. Bestrooi met extra peterselie.’


Ingrediënten Mediterraan


Bereiding

  1. Bak een in lange, dunne plakken gesneden aubergine en 1 courgette in de olie tot ze gaar zijn maar nog wel stevig.
  2. Haal uit de pan en bestrooi met zout en peper. Laat afkoelen.
  3. Beleg de plakken aubergine met dunne laagjes courgette, geroosterde paprikarepen (50 gram), plakjes gesneden mozzarella (125 gram) en blaadjes basilicum. Rol op.



Dit artikel delen?