Terug Lees dit artikel

Geroosterde prei met knolselderijpuree en kipstuckjes

Geroosterde prei met knolselderijpuree en kipstuckjes


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Verdeel de prei in 3 stukken: donker, lichtgroen en wit. Het donkergroene deel gebruik je niet in dit recept*. Snijd het lichtgroene deel in flinterdunne ringen. Meng deze met citroensap, olijfolie, peper en zout. Zet apart.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de witte delen prei hierop. Rooster ze ongeveer 25 minuten in de oven.
  4. Kook in de tussentijd de aardappels met de knolselderij samen in een pan met ruim water (ze moeten net onder staan) gaar in ± 25 minuten. Giet af en doe terug in de pan. Laat 2-3 minuten droogstomen. Stamp daarna fijn met de pureestamper of -knijper. Voeg al stampend beetje bij beetje de kokosolie en de plantaardige melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  5. Kruid de kipstuckjes met wat olijfolie en de ras-el-hanout. Bak in een pan op middelhoog vuur bruin.
  6. Verwijder de buitenste laag van de geroosterde prei en snijd de stukken prei daarna over de lengte tot de helft in.
  7. Leg op elk bord een flinke schep puree en leg daarop een geroosterd stuk prei. Verdeel de kipstuckjes erover, het preimengsel, de appel en pistachenootjes. Serveer meteen.



Dit artikel delen?