Geroosterde lentegroenten met sinaasappel en gebakken kabeljauw
Geroosterde lentegroenten met sinaasappel en gebakken kabeljauw
Voor 4 personen
- 1 venkelknol, gehalveerd, harde kern verwijderd en in partjes gesneden
- 600 g geschilde bospeen, groen verwijderd en in de lengte gehalveerd
- 500 g krieltjes, gehalveerd
- 1 sinaasappel, schil geraspt + vruchtvlees in partjes uit de vliezen gesneden
- 3 eetl olie
- 2 eetl fijne mosterd
- peper en zout
- klontje boter, om in de bakken
- 4 kabeljauwfilets
- 20 g bladpeterselie, fijngesneden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de stukken venkel, bospeen en krieltjes in een grote kom. Meng de sinaasappelrasp, olie en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Spreid de groenten uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in ca. 25 minuten gaar. Tussentijds omscheppen is niet nodig.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan op matig vuur. Leg hierin de kabeljauw en bak rustig gaar. Keer halverwege.
- Verdeel de groenten over 4 borden, leg de kabeljauw en de sinaasappelpartjes erbovenop en bestrooi met peterselie.