Gegrilde geitenkaas met knolselderij-puree en gesmoorde rode kool
Voor 4 personen
- 4 plakjes zachte geitenkaas
- 1 ui klein gesneden
- 1 kleine rodekool, fijngesneden
- 2 eetl kokosolie
- 2 kruidnagel
- 1 laurierblad
- 1 teentje knoflook, fijn gemaakt
- 2 eetl rode wijnazijn
- 2 appels
- 1 eetl suiker
- 4 eetl rode wijn
- water
Voor de knolselderijpuree
- ½ liter melk
- 1 kleine knolselderij
- 200 gr creme fraiche
Bereiding puree
- Zet de grillfunctie van de oven aan (alvast voor de geitenkaas)
- Maak de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes.
- Kook de blokjes in de melk goed gaar.
- Zet op een zeef, maak met de staafmixer en creme fraiche er een mooie gladde puree van.
Bereiding rode kool en geitenkaas
- Verwarm de olie in een pan en bak de rode kool en ui even aan, roer er de rest van de ingrediënten door en laat ± 40 minuten sudderen.
- Als hij te droog wordt een beetje water toevoegen.
- Zet op een zeef en maak met een stamper een beetje fijn.
- Snijd of pak 4 plakjes zachte geitenkaas
- Leg de stukjes geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en gril deze in ca. 4 minuten totdat ze lichtbruin van kleur zijn.
- Garneer dit gerecht met gebakken appelschijfjes.