Terug Lees dit artikel

Gegrilde geitenkaas met knolselderij-puree en gesmoorde rode kool

Gegrilde geitenkaas met knolselderij-puree en gesmoorde rode kool


Voor 4 personen


Voor de knolselderijpuree


Bereiding puree

  1. Zet de grillfunctie van de oven aan (alvast voor de geitenkaas)
  2. Maak de knolselderij schoon en snijd deze in blokjes.
  3. Kook de blokjes in de melk goed gaar.
  4. Zet op een zeef, maak met de staafmixer en creme fraiche er een mooie gladde puree van.


Bereiding rode kool en geitenkaas

  1. Verwarm de olie in een pan en bak de rode kool en ui even aan, roer er de rest van de ingrediënten door en laat ± 40 minuten sudderen.
  2. Als hij te droog wordt een beetje water toevoegen.
  3. Zet op een zeef en maak met een stamper een beetje fijn.
  4. Snijd of pak 4 plakjes zachte geitenkaas
  5. Leg de stukjes geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en gril deze in ca. 4 minuten totdat ze lichtbruin van kleur zijn.
  6. Garneer dit gerecht met gebakken appelschijfjes.



Dit artikel delen?