Gegratineerde chinese kool
Gegratineerde Chinese kool
Voor 4 personen
- 1 Chinese kool, stronkaanzet verwijderd en in reepjes gesneden
- 1 eetl olijfolie
- 2 uien, in dunne ringen
- 1 eetl kerriepoeder
- 2 peren, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes
- zout en peper
- 100 g geraspte belegen kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Blancheer de koolreepjes ca. 1 minuut in kokend water. Haal uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een pan en bak de uien glazig. Roer de kerrie erdoor en bak al roerend mee tot het gaat geuren.
- Schep de peer erdoor en een beetje zout en peper.
- Schep het ui-peermengsel in een ovenschaal en leg de goed uitgelekte kool erop. Dek af met de geraspte kaas en gratineer ± 15 minuten in de oven.
Ook lekker met paksoi in plaats van Chinese kool