Gegratineerde bloemkool
Gegratineerde bloemkool
Voor 4 personen
- 1 bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes
- 100 g geraspte oude of extra belegen kaas
- vers geraspte nootmuskaat naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in ruim kokend water (ca. 5 minuten). Laat uitlekken in een vergiet.
- Leg de bloemkool in een ovenschaal, strooi de kaas erover en zet enkele minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Bestrooi met nootmuskaat naar smaak.
Bloemkoolroosjes over? Maak dan onderstaande frisse kruidendip.
Ingrediënten dip
- 200 g crème fraîche
- klein handje peterselie, fijngesneden
- 1 lente-uitje, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- zout en peper
- 1 kleine bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes
- Maak een dipsaus van crème fraîche, peterselie, lente-ui en knoflook en breng op smaak met zout en peper.