Fusion vegan andijviestamppot
Fusion vegan andijviestamppot
Voor 4 personen
- 1 aardappel, in blokjes
- 1 zoete bataat of halve knolselderij, in blokjes
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 300 g andijvie, grofgesneden
- 200 g tempeh, in blokjes
- 2-3 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 eetl sojasaus
- 1 eetl ketjap
- ½ rode paprika, fijngesneden
- groene olijven met knoflook, fijngesneden, of zwarte olijven, fijngesneden
- ¼ limoen, in partjes
Bereiding
- Kook de aardappel en zoete bataat. Stamp fijn en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verdun eventueel met water. Voeg de andijvie aan de puree toe.
- Bak de tempeh met de knoflook, rode peper, sojasaus en ketjap.
- Serveer de stamppot met de tempeh en garneer met paprika, olijven en limoen.