Frittata met geroosterde zoete bataat en spruiten
Frittata met geroosterde zoete bataat en spruiten
Ingrediënten
- zoete bataten 2 middelgrote, schoongewreven
- olie
- zout en peper
- spinazie 300 g, gehalveerd en geblancheerd
- nootmuskaat (liefst vers geraspt) ¼ theel
- eieren 8
- basilicum-knoflookkaas 50+ stukje van ca. 120 g, geraspt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Wrijf de zoete bataten in met olie en een snufje peper en zout en leg ze op een bakplaat. Rooster ze in ongeveer 50 minuten helemaal zacht en gaar. Laat ze afkoelen tot ze handelbaar zijn en trek dan de schil eraf.
- Zet een grote, ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur en giet er een scheutje olie in. Bak hierin de spruiten met wat peper en zout, tot ze beetgaar zijn. Voeg de nootmuskaat toe.
- Breek ondertussen de eieren in een grote mengkom, klop er een snufje peper en zout door en doe er de helft van de geraspte kaas bij.
- Haal de spruiten van het vuur. Werk nu snel: giet het eimengsel in de pan; roer goed door en verbrokkel de zoete bataat erboven, bestrooi met de rest van de kaas en zet de pan 13 tot 15 minuten in de oven tot de frittata luchtig en goudbruin is.