Filodeegbuideltje gevuld met wortel- pastinaakstamppot
Filodeegbuideltje gevuld met wortel- pastinaakstamppot
Voor 8 buideltjes
- 200 g pastinaak, geschild en in stukken
- 200 g wortel, geschild en in stukken
- 400 g zoete aardappel, geschild en in stukken
- 100 feta, gebrokkeld
- 1 ei
- zout en peper, gemalen
- 8 vellen filodeeg
- 2 eetl olijfolie
- 1 eetl karwijzaad
Bereiding
- Verhit de oven op 180 graden.
- Kook de pastinaak samen met de wortel en zoete aardappels gaar.
- Giet af en stoom ze kort droog.
- Stamp de groenten en voeg de feta en het (rauwe) ei toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep een flinke lepel stamppot op 2 vellen filodeeg en knoop het buideltje dicht met een slagerstouw. Herhaal dit met de andere vellen filodeeg.
- Leg de buideltjes op een met bakpapier bekleed ovenplateau en smeer met een kwastje de buitenkant in met olijfolie.
- Strooi de karwijzaadjes vervolgens over de buideltjes.
- Bak de buideltjes in circa 15 minuten goudbruin in de oven.