Terug Lees dit artikel

Eikenbladsla met paddenstoelen en een gepocheerd eitje

Eikenbladsla met paddenstoelen en een gepocheerd eitje


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Pocheer eerst de eieren: breek de eieren elk in een apart kopje. Breng een pan met water tegen het kookpunt aan en giet de witte wijnazijn erbij. Maak een draaikolk in het water met een garde en laat de eieren om de beurt in het water glijden. Pocheer ze ± 4 minuten. De dooier moet nog vloeibaar zijn. Haal de eieren voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat ze schrikken in koud water en daarna uitlekken op een schone theedoek. Snijd het eiwit bij zodat je een mooie vorm krijgt. Zet opzij (je warmt ze later weer op).
  2. Meng de hazelnootolie met de condimento bianco en schep dit door de sla en de peterselie.
  3. Bestrooi de paddenstoelen met peper en zout. Verhit de olijfolie in een bakpan op hoog vuur en bak hierin de paddenstoelen goudbruin en gaar.
  4. Maak de borden op: leg op ieder bord een krans van de sla en garneer met walnoten. Verwarm de gepocheerde eieren kort in warm water. Schep de gebakken paddenstoelen in het midden en leg het gepocheerde ei erop.



Dit artikel delen?