Terug Lees dit artikel

Dim Sum met sojasaus

Dim Sum met sojasaus


Voor 4 stuks


Voor de sojasaus

  1. 6 eetl sojasaus
  2. 1 theel sesamolie
  3. 2 eetl olijfolie


Bereiding

  1. Blancheer de prei 1 minuut in kokend water.
  2. Meng de stukjes oesterzwam met de room en prei en breng op smaak met een beetje zout.
  3. Leg de wontonvelletjes op een werkplank en schep in het midden van ieder vel een eetlepel preimengsel. Bevochtig de randjes met water en maak er mooi pakketjes van.
  4. Verhit een wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Leg de dim sum naast elkaar in de hete olie en bak ze gedurende 2 minuten. Voeg dan voorzichtig (het gaat spetteren!) 100 ml water toe en laat de dim sum in ± 5 minuten gaar stomen met het deksel op de pan tot het vocht verdwenen is.
  5. Meng ondertussen de sojasausingrediënten in een schaaltje.
  6. Serveer de dim sum met de dipsaus.



Dit artikel delen?