Dim Sum met sojasaus
Dim Sum met sojasaus
Voor 4 stuks
- ¼ prei, in kleine ringen
- 50 g oesterzwammern, in stukjes gesneden
- 1 eetl (koks)room
- zout
- 4 wontonvelletjes (toko)
- 2 eetl olijfolie
- 100 ml water
Voor de sojasaus
- 6 eetl sojasaus
- 1 theel sesamolie
- 2 eetl olijfolie
Bereiding
- Blancheer de prei 1 minuut in kokend water.
- Meng de stukjes oesterzwam met de room en prei en breng op smaak met een beetje zout.
- Leg de wontonvelletjes op een werkplank en schep in het midden van ieder vel een eetlepel preimengsel. Bevochtig de randjes met water en maak er mooi pakketjes van.
- Verhit een wok op hoog vuur en voeg de olie toe. Leg de dim sum naast elkaar in de hete olie en bak ze gedurende 2 minuten. Voeg dan voorzichtig (het gaat spetteren!) 100 ml water toe en laat de dim sum in ± 5 minuten gaar stomen met het deksel op de pan tot het vocht verdwenen is.
- Meng ondertussen de sojasausingrediënten in een schaaltje.
- Serveer de dim sum met de dipsaus.