75 g shiitakes (soort paddenstoel), in kleine stukjes
125 g paksoi, fijngesneden
½ groentebouillontablet
75 g mihoen, geweekt in heet water, fijngesneden
75 g taugé, fijngesneden
1 eetl sojasaus
24 wontonvelletjes*, ontdooid
1 eetl bloem
Bereiding
Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de gember, sjalot, shiitake en paksoi 3 minuten. Verkruimel het bouillontablet erboven en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mihoen en taugé er goed doorheen. Breng het mengsel op smaak met sojasaus en laat afkoelen.
Schep op elk wontonvelletje wat vulling.
Maak met wat water een papje van de bloem en smeer hiervan een beetje op de randen van het deeg. Vouw de randen naar elkaar toe en plak ze op elkaar.
Stoom de buideltjes in 8 minuten gaar in een stoompan of stoommandje. Lekker met gekookte mie.
*Wontonvellen lijken op loempiavellen en kunnen worden gestoomd, gebakken of gefrituurd. Verkrijgbaar in goed gesorteerde supermarkten en de toko.