Couscous met gegrilde mediterrane groenten
Couscous met gegrilde mediterrane groenten
Voor 4 personen
- paprika’s, grof gesneden
- aubergines, in dikke plakken
- courgettes, in lange repen
- rode uien, in dikke plakken
- 320 g couscous
- Paar takjes koriander, gesneden
Voor de marinade
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 eetl verse groene kruiden naar keuze (zoals munt, basilicum, peterselie, tijm)
- zeezout en versgemalen peper
- 200 ml olijfolie
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een platte schaal.
- Leg de groenten - met uitzondering van de aubergine, die absorbeert te veel olie - in de marinade en laat ca. 1 uur staan.
- Haal de groenten uit de marinade en leg ze in een grillpan of onder de grill in de oven. Bestrijk de aubergineplakken dun met marinade en leg ze er ook bij. Rooster tot alles zacht en gaar is (ca. 6 minuten). Regelmatig keren.
- Serveer met (peulvruchten)couscous en garneer met koriander.