Chocoladetaartjes met sinaasappelcompote
Voor 4 personen
- 125 g pure chocolade, in stukjes
- 125 g boter, in blokjes
- 2 eidooiers
- 50 g suiker
- 2 eiwitten
- 25 g bloem
- boter om de bakjes in te vetten
- bloem om de ingevette bakjes te bestrooien
- poedersuiker
Voor de sinaasappelcompote
- 150 ml water
- 300 ml sinaasappelsap
- 150 g suiker
- 2 sinaasappels, geschild en klein gesneden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Het mengsel niet te veel roeren.
- Klop de eidooiers met de suiker wit romig. Klop de eiwitten stijf.
- Giet het eidooiermengsel, de bloem en het eiwit op de chocolade en spatel het rustig door elkaar. Draai de kom daarbij steeds mee.
- Vet 4 soufflébakjes in met boter en bestrooi ze met bloem.
- Vul de bakjes met het mengsel en bak ze 10 minuten in de oven.
- Verwarm ondertussen het water met het sinaasappelsap en de suiker en doe er de stukjes sinaasappel bij. Laat het 30 minuten pruttelen en vervolgens afkoelen.
- Bestrooi de taartjes met poedersuiker en serveer met de sinaasappelcompote.