Chocolade-ricotta taartjes met kumquatsaus
Voor 4 chocolade-ricotta taartjes
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- 65 g suiker
- 125 g pure chocola
- 125 g boter
- 125 g ricotta
- geraspte schil van ½ sinaasappel
- 25 g bloem, gezeefd
- poedersuiker
Bereiding chocolade-ricotta taartjes
- Klop de eieren, eidooiers en suiker schuimig.
- Smelt de chocola m et de boter au bain-marie.
- Klop de gesmolten chocola geleidelijk door het eimengsel tot het mooi egaal is.
- Schep de ricotta en geraspte sinaasappelschil erdoor.
- Spatel de bloem erdoor en schep het mengsel in ingevette schaaltjes met een inhoud van 1½ dl.
- Bak de taartjes 20 minuten in een oven van 180°C tot de buitenkant krokant is en de binnenkant nog enigszins zacht.
- Bestrooi taartjes met poedersuiker.
Voor de kumquatsaus
- 300 g kumquat, gehalveerd en zonder pit
- 300 g suiker
- 500 ml water
- 500 g ananas, in stukjes
Bereiding
- Breng voor de saus de kumquat met suiker en water aan de kook.
- Laat 2 uur rustig trekken.
- Snijd de kumquat in fijne reepjes en doe hem terug in de pan, samen met de ananas.
- Laat minimaal 1 uur staan.