Terug Lees dit artikel

Chocolade-ricotta taartjes met kumquatsaus

Chocolade-ricotta taartjes met kumquatsaus


Voor 4 chocolade-ricotta taartjes


Bereiding chocolade-ricotta taartjes

  1. Klop de eieren, eidooiers en suiker schuimig.
  2. Smelt de chocola m et de boter au bain-marie.
  3. Klop de gesmolten chocola geleidelijk door het eimengsel tot het mooi egaal is.
  4. Schep de ricotta en geraspte sinaasappelschil erdoor.
  5. Spatel de bloem erdoor en schep het mengsel in ingevette schaaltjes met een inhoud van 1½ dl.
  6. Bak de taartjes 20 minuten in een oven van 180°C tot de buitenkant krokant is en de binnenkant nog enigszins zacht.
  7. Bestrooi taartjes met poedersuiker.


Voor de kumquatsaus


Bereiding

  1. Breng voor de saus de kumquat met suiker en water aan de kook.
  2. Laat 2 uur rustig trekken.
  3. Snijd de kumquat in fijne reepjes en doe hem terug in de pan, samen met de ananas.
  4. Laat minimaal 1 uur staan.



Dit artikel delen?