Champignonsoep met pasta
Champignonsoep met pasta
Voor 4 personen
- 1 l groente-of paddenstoelenbouillon
- 100 ml droge sherry (optioneel)
- 250 g Champignons, schoongeborsteld
- 200 g conchiglie rigate of andere korte pasta
- klein handje peterselieblaadjes, fijngesneden
- geroosterd stokbrood, voor erbij
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook en giet de sherry erbij.
- Snijd ondertussen de steeltjes van de paddenstoelen.
- Roer de paddenstoelensteeltjes door de bouillon en laat ca. 5 minuten op laag vuur trekken.
- Zeef de soep en breng opnieuw aan de kook.
- Kook de conchiglie rigate al dente in de soep.
- Voeg enkele minuten voor het verstrijken van de kooktijd van de pasta de champignons en de peterselie toe.
- Schep de soep in diepe borden en serveer met geroosterd stokbrood.