Ceviche van heekfilet met avocado en chilipeper
Ceviche van heekfilet met avocado en chilipeper
Voor 4 personen
- 300 g heekfilet, in dunne plakjes of reepjes
- sap van 3 limoenen
- 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- 1 avocado, vruchtvlees in blokjes
- ½ rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringetjes
- 2 eetl korianderblad, grof gesneden
- 2 eetl olijfolie
- zeezout uit de molen
Bereiding
- Leg de heek op een platte schaal en giet het limoensap erover. Zet afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast tot het visvlees helderwit is geworden (de vis 'gaart' door het zuur in het limoensap).
- Meng de tomaat, avocado, chili, koriander en de olie door elkaar.
- Leg de vis op 4 bordjes verdeel het tomatenmengsel erover. Bestrooi met een beetje zout en serveer.