Carpaccio van koolrabi met zoete oventomaatjes
Carpaccio van koolrabi met zoete oventomaatjes
Voor 4 personen
- 1 bakje cherrytomaatjes (250 g)
- 4 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theel suiker
- 1 theel fijngehakte tijm
- zeezout
- 1 theel grove mosterd
- 1 eetl witte wijnazijn
- ½ theel honing
- 2 koolrabi’s
- flinke handvol gemengde sla
- ½ rode ui, in flinterdunne halve ringen
- klein handje dille, fijngesneden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal en meng er 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, suiker, tijm en een beetje zeezout door. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven.
- Maak een dressing van de rest van de olie met de mosterd, azijn en honing en meng door de sla.
- Schil de koolrabi’s en snijd ze in flinterdunne plakken. Dresseer de plakken op 4 bordjes en bestrooi ze met dille.
- Leg in het midden van ieder bord een beetje sla en leg hier de uienringen op.
- Schep de warme tomaatjes op de bordjes en serveer.