Broccolimasala
Broccolimasala
Voor 4 personen
- 1 eetl plantaardige olie
- 2 theel komijnzaad
- 1 theel zwart mosterdzaad
- 500 g broccoliroosjes
- 2 teentjes knoflook, in reepjes
- 2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
- 1 groene chilipeper, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
- 1 theel garam masala
- 150 ml heet water
- ½ citroen, het sap
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olie in een pan en bak het komijnzaad en mosterdzaad ca. 30 seconden tot het openspringt. Voeg direct de broccoli, knoflook, gember en chilipeper toe en roerbak alles op hoog vuur 6-8 minuten.
- Roer de garam masala en het hete water erdoor. Laat op hoog vuur afgedekt 1-2 minuten koken tot de broccoli beetgaar is.
- Voeg zout en peper toe en sprenkel vlak voor het opdienen het citroensap erover.