Terug Lees dit artikel

Boerenkoolstamppot met chorizo

Boerenkoolstamppot met chorizo


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Leg de boerenkool in een grote pan. Leg de aardappelblokjes erbovenop en giet de bouillon en azijn erbij. Zet op het vuur en breng aan de kook. Laat alles op laag vuur in ±30 minuten gaar worden. Check regelmatig en voeg extra vocht toe indien nodig (boerenkool brandt snel aan).
  2. Giet boerenkool en aardappels af door een zeef en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en stamp er een mooie stamppot van, samen met de mosterd, een scheutje melk en een beetje olijfolie.
  3. Roer de helft van de chorizoblokjes door de stamppot.
  4. Maak voor de garnering – indien gewenst – spiesjes van komkommer en plakjes achtergehouden chorizo.
  5. Schep de stamppot op 4 borden en leg de spiesen erbovenop. Garneer met de rest van de chorizoblokjes.



Dit artikel delen?