Bloemkoolsoep met pesto en pancetta
Bloemkoolsoep met pesto en pancetta
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 bloemkool, in roosjes
- 1 l groentebouillon
- 2 theel gedroogde oregano
- 4 eetl room
- 100 g pancetta, in reepjes, uitgebakken
- 2 eetl verse kervel
- 2 eetlepels pesto + 1 eetl olie
Bereiding
- Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook. Roerbak ook de bleekselderij en bloemkool in de pan.
- Voeg de bouillon toe en 15 minuten koken tot de bloemkool gaar is.
- Zet de staafmixer er even op. Maak op smaak met oregano. Giet er een scheutje room door.
- Top met de pesto-olie, kervel en pancetta.