Bloemkoolmaaltijdsoep met gerookte zalm
Bloemkoolmaaltijdsoep met gerookte zalm
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes
- 2 uien, in stukken
- 1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes
- 800 ml groentebouillon
- 200 ml room
- 2 grote aardappels, geschild en in blokjes
- 200 g gerookte zalm, in reepjes
- boerenbrood (optioneel), voor erbij
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan en stoof hierin de bleekselderij, ui en bloemkool tot de ui glazig is.
- Giet de bouillon en de room erbij, voeg de aardappels toe en breng aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de aardappels en groenten gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer en garneer met enkele reepjes zalm. Serveer met brood en de rest van de zalm.