Terug Lees dit artikel

Biologische portobello van Heereco

Biologische champignons van Heereco


Al ruim 15 jaar telen Jeffrey en Dorus Heeren biologische champignons in het Brabantse Uden. Hun bedrijf heet Heereco, van Heeren en eco. Het gebied waar hun bedrijf ligt heeft een lange geschiedenis als het gaat om champignons telen. Al sinds de jaren 50 staan Uden, Kerkdriel en Horst bekend als de teeltgebieden van de bovengrondse champignonteelt.



7 dagen per week

De teelt van champignons duurt niet zo lang als dat van andere groenten. Het gehele proces vanaf het mengen van de grondstoffen tot en met het plukken duurt slechts 8 weken. Eigenlijk kan de teelt altijd doorgaan, zowel in de zomer als in de winter. Om de consumenten te blijven voorzien van verse champignons is de teelt verdeeld over 4 bedrijven. Elk bedrijf heeft zijn eigen shift. De een teelt van vrijdag t/m maandag, de andere maandag t/m vrijdag.


Cirkel rond

De grondstoffen waar de champignons op worden gedeeld komen uit Duitsland en Frankrijk. In deze landen wordt op grote schaal biologisch graan geteeld. Van dit graan in combinatie met kippenmest, water en natuurgist, wordt de champignoncompost gemaakt. Nadat dit is gebruikt voor de teelt van champignons, gaat de compost weer terug naar de biologische akkerbouw. De bedrijven bemesten er hun akkers mee en maken ze de cirkel weer mooi rond.



Al ruim 50 jaar teeltkennis

Heereco geniet van al ruim 50 jaar teeltkennis en dat komt de kwaliteit en smaak van de champignons ten goede. Zo wordt er niet op de champignons gesproeid en krijgen ze geen water. Dit zorgt ervoor dat de champignons wat droger zijn wat bijdraagt aan een betere kwaliteit en smaak. Daarnaast teelt het bedrijf een eerlijk product en zorgen ze er altijd voor dat consumenten verse champignons kunnen kopen. Dit is mogelijk door hun grote teeltkennis en lang teeltschema.


Dit artikel delen?