Bietjessalade met appel, feta en walnoot
Bietjessalade met appel, feta en walnoot
Voor 4 personen
- 400 g bietjes gekookt en gemarineerd in een beetje balsamico, gehalveerd
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 1 eetl balsamicoazijn
- zout en peper naar smaak
- 1 appel (zoals Elstar)
- 50 g walnoten
- 100 g feta, in blokjes
- paar druppels goede olijfolie, voor erover (optioneel)
Bereiding
- Doe de bietjes in een kom en schep er de gesnipperde ui en een lepel balsamico door. Meng goed door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat ± 10 minuten intrekken en laat dan uitlekken in een vergiet.
- Meng de appel, de helft van de walnoten en de helft van de feta door de bietjes en verdeel over twee borden. Garneer met de rest van de walnoot en feta. Maal er wat extra peper over en besprenkel eventueel met een klein beetje olijfolie.